راهنمای خرید چرخ گوشت؛ انواع و نکات مهم پیش از خرید

راهنمای خرید چرخ گوشت؛ انواع و نکات مهم پیش از خرید

همچون هر وسیله‌ی دیگری در خانه، خرید چرخ گوشت هم با چند ویژگی اساسی همراه است که در هنگام انتخاب و مقایسه‌ی مدل مدنظر با انواع مختلفی از این دسته محصولات باید در نظر گرفته شود. قدرت موتور، طول عمر دستگاه، ظرفیت، قابلیت خنک‌ کنندگی موتور، قابلیت تعمیر و دسترسی به قطعات و البته قیمت آن همه و همه جزو فاکتورهایی هستند که با آگاهی از آن‌ها می‌توانید خریدی رضایت‌بخش را رقم بزنید. به همین دلیل هم در این مقاله از سری راهنماهای خرید دیجی‌کالا مگ این بار به سراغ معرفی انواع چرخ گوشت و مهم‌ترین نکات در خرید آن می‌رویم.

آشنایی با انواع چرخ گوشت‌ها و مزایا و معایب هر کدام

به طور کلی در بازار لوازم خانگی سه نوع چرخ‌گوشت برای انتخاب وجود دارد که در این قسمت تک تک آن‌ها را مرور می‌کنیم.

چرخ گوشت دستی (MANUAL MEAT GRINDERS)

آشنایی با انواع چرخ گوشت و مزایا و معایب هر کدام

چرخ گوشت های دستی برای افرادی که تنها گاهی قصد چرخ کردن گوشت را دارند و از کمی کار یدی چندان بدشان نمی‌آید، وسیله‌ای بسیار مناسب است. همچنین اگر منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید، بدون پریز برق است، انتخاب یک چرخ‌گوشت دستی می‌تواند رویه‌ای معقول باشد.

چرخ گوشت برقی (ELECTRIC MEAT GRINDERS)

چرخ گوشت رایج‌ترین وسیله‌ای نیست که ممکن است در آشپزخانه پیدا کنید، اما علیرغم این واقعیت، این کالا برای انواع وسیعی از کارهای رایج در آماده سازی غذا بسیار مفید است. البته این عدم رواج چرخ گوشت در آشپزخانه‌ها ممکن است در این مساله نهفته باشد که بسیار از افراد نمی‌دانند که در یک سیستم باکیفیت و قابل اعتماد به دنبال چه چیزی بگردند! در همین راستا در کنار مدل‌های دستی این محصولات که برای مصارف متوسط و سنگین اصلا پیشنهاد نمی‌شوند، چرخ گوشت‌های برقی برای افرادی که قصد چرخ کردن منظم گوشت را دارند بسیار مناسب است.

این دستگاه‌های برقی با قدرت بیشتر و تطبیق‌پذیری صفحات چرخ کردن، می‌توانند آشپزی را برای شما ساده کنند. همچنین سهولت در استفاده، سرعت و راحتی در باز کردن و شست‌وشو دادن آن، در مجموع عاملی برای این است که نوع برقی این محصول ارزش هزینه کردن را داشته باشد؛ چراکه تنها کافیست تکه‌های گوشت را در لوله‌ی تغذیه آن قرار دهید تا دستگاه تمام کار چرخ کردن را برای شما انجام دهد.

چرخ گوشت‌های صنعتی (Industrial meat grinder)

چرخ‌گوشت صنعتی قادر به چرخ‌گیری حجم بالایی از گوشت و در مصارف صنعتی با حجم کاری بالا است. آماده‌سازی غذا برای رستوران‌‌‌ها و تمامی کسب و کارهایی که نیاز به گوشت چرخ کرده دارند، با استفاده از این مدل‌های صنعتی امکان‌پذیر است. چرخ گوشت‌های صنعتی در مقایسه با مدل‌های خانگی، به ابعاد بزرگ‌تر و موتور پرقدرت‌تری مجهز هستند که عاملی برای بازدهی بالای آن‌ها در مقایسه با سایر گزینه‌ها است.

انتخاب چرخ گوشتی با توجه به اندازه‌ی آن

کاملا مشخص است که هرچه ابعاد این وسیله بزرگ‌تر باشد، ظرفیت بیشتری از گوشت را هم چرخ می‌کند، با این حال، اندازه‌ی این وسیله اغلب با انداز‌ه‌ی دهانه‌ی خروجی آن تعیین می‌شود، به این معنی که معمولاً چرخ گوشت‌ها با یک لوله‌ی تغذیه‌ی T شکل طراحی می‌شوند که در انتها به صفحه‌ای سوراخ‌دار به عنوان خروجی ختم می‌شوند. بنابراین اندازه‌ی گلوی محصول با اندازه‌ی ظرفیت کلی چرخ‌گوشت ارتباط دارد. چ

علاوه بر این، هنگام بررسی مدل‌های گوناگون این دسته از لوازم خانگی، ضروری است که روی دو فاکتور قطر دهانه‌‌ی دستگاه و ابعاد سوراخ‌های خروجی تمرکز کنید. به طور کلی اندازه سوراخ‌های روی خروجی تعیین می‌کند که گوشت چرخ‌کرده در نهایت چقدر ریزتر شود و قطر دهانه‌ میزان وارد کردن گوشت به داخل چرخ گوشت در هر وعده و البته سرعت کار کردن با آن را معین می‌کند.

در همین راستا اگر هنوز به فکر این هستید که چه سایز چرخ گوشتی را انتخاب کنید، ابتدا باید بدانید که تیغه‌های چرخ‌گوشت با چه اندازه‌هایی در بازار وجود دارند، به همین منظور هم جدول زیر می‌تواند بسیار کاربردی باشد:

اندازه‌ی چرخ گوشتاندازه‌ی تیغه‌‌ی برش گوشت در دستگاه
۵۲۱/۸ اینچ
۸۲۱/۲ اینچ
۱۲۲۳/۴ اینچ
۲۲۳۱/۴ اینچ
۳۲۳۷/۸ اینچ
۴۲۵۱/۱۶ اینچ

حال با استفاده از جدول بالا تک تک اندازه‌های متنوع در چرخ‌گوشت را بررسی می‌کنیم تا این موارد را بهتر درک کنید! به منظور آشنایی با سایز چرخ گوشتی که انتخاب کردید، کافیست برچسب روی آن یا دفترچه راهنمای کالا را بررسی کنید و در صورتی که اطلاعات مدنظر خود را نیافتید حتما از فروشنده در مورد سایز محصول سوال کنید.

چرخ گوشت‌های سایز ۵/۸/۱۲

این نوع از سیستم‌های چرخِ گوشت تازه، جزو گزینه‌های کوچک بازار هستند به این معنی که برای کارهای روزمره‌ی خانگی بسیار مناسب هستند. در حالت ایدئال، اگر هر ماه فقط دو الی سه بار از چرخ استفاده می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم مدلی با سایز ۸ را خریداری کنید. علاوه بر این، گزینه‌های کوچک‌تر نسبتاً ارزان‌تر از دستگاه‌های سایز بزرگ‌تر هستند. بنابراین، اگر به تازگی وارد عرصه‌ی چرخ کردن گوشت در خانه شده‌اید، توصیه می‌کنیم که چرخ گوشتی با اندازه کوچک‌تر را برای شروع انتخاب کنید تا به مرور زمان و آشنایی بیشتر با نیازهای خود به سمت مدل‌های محکم‌تر و گران‌تر بروید.

اندازه‌ی گلوی چرخ با اندازه‌ی ظرفیت کلی چرخ گوشت ارتباط دارد. علاوه بر این، هنگام بررسی مدل‌های گوناگون این محصول، ضروری است که روی دو فاکتور قطر دهانه‌‌ی دستگاه و ابعاد سوراخ‌های خروجی تمرکز کنید.

چرخ گوشت‌های سایز ۱۲/۲۲/۳۲

این نوع چرخ گوشت‌ها اغلب در مصارف تجاری دیده می‌شوند، با این حال اگر در خانه با تکه‌های گوشتی با اندازه‌ی بزرگ سروکار دارید، انتخاب یک چرخ سایز ۱۲ می‌تواند نیاز شما به حجم بالایی از گوشت چرخ کرده به شکل خانگی را برطرف کند. همچنین چرخ گوشت‌هایی با اندازه‌های بزرگتر به شما این امکان را می‌دهند که استخوان‌های گوشت را بدون ایجاد مشکلی برای دستگاه بشکنید. اگر حیوانات خانگی در اطراف خود دارید یا دلیل خاصی برای چرخ کردن استخوان‌های بیشتر دارید، بهتر است ماشینی در اندازه‌ی ۲۲ یا ۳۲ را انتخاب کنید.

چرخ گوشت‌های سایز ۴۲

به طور کلی چرخ گوشتی در اندازه‌ی ۴۲ دستگاهی معمولی در خانه نیست و احتمالا اگر کسب‌وکار شما با چرخ‌گوشت ارتباطی ندارد، با این نوع دستگاه هرگز برخورد نخواهید کرد! بنابراین، انتخاب و خرید چرخ گوشت‌های سایز ۴۲ برای کاربری خانگی واقعاً بی‌معنی است.

اساساً با سیستم‌های ۳۵۰ واتی می‌توانید تقریبا ۲۰۰ پوند (۹۰.۷ کیلوگرم) گوشت را در ساعت چرخ کنید که در نمونه‌های پیشرفته به بیش از ۷۰۰ پوند (حدودا ۳۱۷.۵ کیلوگرم) در ساعت می‌رسد.

قدرت چرخ گوشت خانگی چقدر باید باشد؟

همان‌طور که قبلا هم اشاره کردیم، همه چیز به میزان گوشتی که قصد دارید به طور منظم چرخ کنید بستگی دارد. اگر نیاز شما کمتر از ده پوند (تقریبا ۴.۵ کیلوگرم) در بازه‌ی زمانی حدودا ۱ ماه است، انتخاب یک چرخ سایز ۱۲ مناسب است و خرید کالایی بزرگ‌تر و قوی‌تر عاقلانه نیست. با این حال، اگر شما یک شکارچی دائمی و طرفدار گوشت هستید، خرید یک دستگاه کوچک‌تر یا کم قدرت درست نیست، زیرا فشار مکرر شما به دستگاه باعث فرسودگی زودتر آن می‌شود؛ بنابراین بهتر است مدل‌هایی با ۲۲ را انتخاب کنید.

چرخ گوشت‌های بزرگ‌تر مطمئناً گران‌تر از سایر مدل‌ها هستند، اما اگر قصد دارید مقدار قابل توجهی از گوشت را به طور منظم چرخ کنید، باید سعی کنید چنین دستگاهی را هدف خرید خود قرار دهید. علاوه بر این، یک چرخ گوشت قدرتمند در مقایسه با یک دستگاه کوچکتر طول عمر بالاتری دارد؛ بنابراین، ابتدا تک تک نیازهای خود را بسنجید و بر اساس آن محصولی مناسب را انتخاب کنید.

لازم به ذکر است که برخی از مدل‌های این کالا با موتور ۳۵۰ وات به بازار عرضه می‌شوند، در حالی که برخی دیگر موتور قدرتمندی در حدود ۷۰۰ وات و بالاتر دارند. اساساً با سیستم‌های ۳۵۰ واتی می‌توانید تقریبا ۲۰۰ پوند (۹۰.۷ کیلوگرم) گوشت را در ساعت چرخ کنید که در نمونه‌های پیشرفته به بیش از ۷۰۰ پوند (حدودا ۳۱۷.۵ کیلوگرم) در ساعت می‌رسد. در این میان محصولات مدرن‌تر می‌توانند گوشت را سریع‌تر از مدل‌های قدیمی‌تر چرخ و در عین حال ایمنی شما را در حین استفاده کاملا تضمین کنند.

۷ نکته‌ی اساسی قبل از خرید چرخ گوشت

انتخاب چرخ گوشتی با توجه به اندازه‌ی آن

حال که با انواع چرخ‌گوشت آشنا شدید و در کنار آن اطلاعاتی در مورد انتخاب توان و اندازه‌ی مناسب این ماشین به دست آورید وقت آن است که ۷ نکته‌ی مهم در خرید این نوع کالا را آویزه‌ی گوش خود کنید تا در زمان خرید چرخ‌گوشت با دیدن مدل‌های متنوع این محصول دچار سردرگمی نشوید!

۱. چرخ گوشت برقی می‌خواهید یا دستی؟

همان‌طور که در ابتدای این راهنمای خرید هم به آن اشاره کریدم چرخ گوشت‌ها در دو نوع دستی و برقی به بازار عرضه می‌شوند. به کمک چرخ دستی باید گوشت‌ها را با چرخاندن میل لنگ سیستم چرخ کنید. اما در مدل‌های برقی تنها کاری که باید انجام دهید این است که کلید را بچرخانید تا دستگاه شروع به کار کند. در همین راستا برای اینکه چندان خود را درگیر نکنید پارامترهایی همچون هزینه و فضا را مدنظر قرار دهید.

مدل‌های دستی چرخ‌گوشت باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ی اولیه، هزینه‌های جاری و فضای آشپزخانه‌ی شما می‌شوند اما چرخ کردن گوشت با آن بیشتر از حد مشخصی می‌تواند حسابی شما را کلافه کند. به طور مشابه، چرخ‌های برقی بزرگ‌تر و گران‌تر هستند، اما چرخ‌کردن گوشت را به یک فرآیند ساده و بدون دردسر تبدیل می‌کنند.

۲. روی دوام محصول تمرکز کنید!

مانند هر وسیله‌ی دیگری در آشپزخانه، مطمئن شوید که مدل محصول مدنظر شما تا زمانی که ممکن است دوام خواهد داشت. چرخ گوشت‌هایی با بدنه‌ی پلاستیکی و قالبی از نظر دوام جزو برترین مدل‌ها نیستند، اگرچه برخی از آن‌ها با چارچوب‌هایی فلزی همراه شده‌اند که معمولاً مستحکم‌تر هستند. اما اگر واقعا فاکتور دوام برای شما اولویت است، به دنبال خرید کالایی با بدنه‌ای آلومینیومی از نوع ریخته‌گری باشید، زیرا این نوع فلز درجه‌ی تجاری دارد و برای مقاومت در برابر استفاده‌ی زیاد طراحی شده است.

اگر واقعا فاکتور دوام برای شما اولویت است، به دنبال خرید کالایی با بدنه‌ای آلومینیومی از نوع ریخته‌گری باشید، زیرا این نوع فلز درجه‌ی تجاری دارد و برای مقاومت در برابر استفاده‌ی زیاد طراحی شده است.

۳. دقت کنید که تیغه‌های کالای مدنظر از فولاد ضدزنگ باشد.

مهمترین جنبه‌ی هر چرخ گوشتی، تیغه برش آن است، زیرا این قطعه مسئول برش دادن گوشت به شکل بهینه است و به شما این امکان را می‌دهد که گوشت چرخ کرده و سبزیجات خورده شده تحویل بگیرید. بنابراین همواره باید به دنبال مدلی باشید که از تیغه‌های برشی از جنس فولاد ضدزنگ در ساختار آن استفاده شده باشد، چراکه این تیغه‌ها بسیار قابل اعتماد و مستحکم هستند.

همچنین تیغه‌های ضدزنگ فولادی می‌توانند در طول زمان سطح بالایی از برندگی را حفظ کنند و به راحتی کند نشوند. فولاد ضدزنگ همان‌طور که از نام آن بر می‌آید در برابر زنگ‌زدگی مقاوم است. این مساله از جنبه‌ی تمیزی و بهداشت هم بااهمیت است، زیرا زنگ آهن می‌تواند به سختی تمیز شود و احتمالاً مواد غذایی شما را آلوده کند.

۴. سهولت استفاده را در اولویت خود قرار دهید.

به طور کلی بسیار مهم است که چرخ گوشتی که انتخاب می‌کنید، کارکرد آسانی برای شما داشته باشد. در حالت کلی وقتی چرخ‌های گوشت دستی را مدنظر قرار می‌دهید، سهولت در استفاده از آن اهمیت بیشتری پیدا می‌کند، زیرا در مقایسه با مدل‌های برقی، به تلاش بیشتری برای چرخ کردن گوشت‌ها نیاز دارند. در همین راستا لازم است که به نحوه‌ی قرارگیری خروجی، جای کلیدها و دو شاخه در مدل‌های برقی، اندازه و محل لوله‌ی تغذیه‌ی دستگاه فکر کنید، زیرا این موارد بر میزان راحتی یا دشواری استفاده‌ی شما از ماشین تأثیر می‌گذارد.

۵. راحتی در تمیز کردن چرخ گوشت بسیار مهم است!

قدرت چرخ گوشت خانگی چقدر باید باشد؟

نظافت دقیق و مناسب دستگاه‌هایی که به شکل مستقیم با مواد غذایی سروکار دارند، بسیار مهم است و چرخ گوشت هم یکی از این دستگاه‌ها به شمار می‌رود که در حین نظافت به بیشترین دقت و توجه نیاز دارد. از آنجایی که قرار است با گوشت خام کار کنید، باقی ماندن آن روی چرخ می‌تواند منجر به تجمع کپک یا باکتری‌ها شود و در طول استفاده‌ی بعدی به غذای شما منتقل و شما را بیمار کند.

از طرفی هیچ کس دوست ندارد که بعد از چند ساعت کار در آشپزخانه، زمان زیادی را صرف تمیز کردن دستگاه کند. بنابراین خرید چرخ گوشتی با تیغه‌هایی از جنس فولاد ضدزنگ یک انتخاب عالیست چراکه تمیز کردن آن بسیار آسان است، به‌ویژه اگر تیغه‌ها و صفحات قابل جابه‌جایی باشند. برخی از مدل‌های این دستگاه ممکن است قابل شست‌وشو در ماشین ظرفشویی هم باشند، که می‌تواند تمیز کردن دستگاه را حتی آسان‌تر کند.

۶. لوازم جانبی دستگاه را بررسی کنید.

هرکسی دوست دارد که با خرید یک کالا، چند وسیله‌ی اضافی دیگر هم دریافت کند، در این میان لوازم آشپزخانه اغلب دارای جذاب‌ترین و مفیدترین لوازم جانبی هستند. در مورد لوازم جانبی چرخ گوشت‌ها، اولین چیزی که در بین برندهای مختلف بسیار رواج دارد صفحات اضافی تنظیم خروجی گوشت است، زیرا این صفحات به شما این امکان را می‌دهند که میزان چرخ شدن گوشت‌ها را تنظیم کنید.

برخی از مدل‌ها فقط دارای دو صفحه (برای دانه‌های درشت یا ریز) هستند، بنابراین هر چه تعداد صفحات خروجی بیشتر باشد، بهتر است. همچنین بسیار متداول است که چرخ‌های گوشت همراه با سوسیس‌ساز ارائه شوند. برخی از مدل‌ها ممکن است برای سوسیس‌هایی با اندازه‌های مختلف ضمیمه‌هایی با قطرهای مختلف داشته باشند، بنابراین در صورت امکان تعداد و اندازه‌های این ابزارها را هم بررسی کنید.

۷. فضای ذخیره‌سازی خود را در نظر بگیرید

مهم است که مقدار فضای خالی خود را در آشپزخانه در نظر بگیرید، تا مطمئن شوید که واقعاً می‌توانید یک چرخ‌گوشت جدید را به راحتی در آنجا قرار دهید. برای برخی، این ممکن است صرفاً مربوط به فضای پیشخوان آشپزخانه باشد، زیرا اگر قصد دارید مرتباً از آن استفاده کنید، باید دستگاه دم دست باشد. اما اگر می‌خواهید تنها گهگاهی از آن استفاده کنید، بهتر است مطمئن شوید که در کابینت یا انباری برای آن جا دارید. چرخ‌های دستی به طور قابل توجه‌ای کوچکتر از مدل‌های برقی هستند، بنابراین اگر فضا در آشپزخانه‌ی شما بسیار کم است، انتخاب مدل‌های دستی می‌تواند رهیافتی عاقلانه باشد.